Hoekje van de voorzitter
Voorzittter Pascale De Meulemeester

Woordje van de voorzitter maart 2019 

 

Beste vrienden,  

 

Ik moet spijtig genoeg mijn inleidend woordje beginnen met triest nieuws. Marnix Verschuere, lid van onze vereniging en jaren onze vaste barman, heeft de strijd tegen zijn aanslepende ziekte verloren. Hij zal in onze gedachten blijven als een rustig en integer man, op wie we steeds konden rekenen. 

 

Voor de laatste keer dit seizoen, staat er in maart een ernstig onderwerp op de agenda, gebracht door een topdokter, en tevens topspreker, prof. Dr. Wim Distelmans. Hij komt spreken over zijn levenswerk nl. iedereen heeft recht op een waardig levenseinde met respect voor de wil van iedereen. Een onderwerp waarbij we vroeg of laat allemaal geconfronteerd zullen worden met informatie over wat je concreet kan doen en vooraf kan plannen.  

 

Vanaf april gaan we met Wim Claeys opnieuw de luchtere toer opmet zijn Gentse liedjes en verhalen, een voorproefje van de Gentse Feesten maar dan in het Gemeentehuis van Latem. Opgelet, door de festiviteiten rond 100 jaar Albijn Van Den Abbeele, zullen onze activiteiten in april en mei niet doorgaan in de Oude Brouwerijschuur en verhuizen we naar de Raadzaal van het Gemeentehuis.  

 

Op de 1e zondag van mei vindt traditie getrouw de Lentemarkt plaats. Om onze kunstzinnige leden een hart onder de riem te steken, breng eens een bezoekje aan de tentoonstelling in de Raadzaal van het Gemeentehuis, verbazend hoeveel talent we in huis hebben ! 


Voor de wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers onder jullie, kom zeker in mei luisteren naar Frederik Van Vlaenderen, met zijn presentatie over het "Natuurpark Levende Leie". De streek rond de Leie tussen Deinze en Gent is ecologisch zo waardevol dat Natuurpunt wil werken aan één groot Natuurpark Levende Leie, een langgerekt wandel- en fietsparadijs, een riviervallei om te ontdekken, te proeven, te koesteren en te beschermen. 

 

Tenslotte zullen we in juni het seizoen in schoonheid afsluiten met een Zomerfeest op zondag met een barbecue en live muziekoptreden.  

 

Hopelijk voelen jullie zich aangesproken tot één of meerdere thema's en mag ik jullie ontmoeten op één van onze activiteiten. 

 

Graag tot binnenkort.  

Pascale 

 


 
Voor 2019 hebben we al heel wat fraais in de aanbieding.

 
Suggesties zijn uiteraard altijd welkom, aarzel niet ze aan Wilfried, Jan , Nicole of mij door te spelen.