Den Laethemschen Vriendenkring werd opgericht in 2006 en heeft als doel vrienden samen te brengen die een hart hebben voor Latem en Deurle. Onze vereniging wil vrienden verenigen in een ontspannen en volkse sfeer. We organiseren lezingen, concerten, uitstappen, kortom allerhande evenementen om de band tussen leden en sympathisanten te verstevigen. Onze activiteiten draaien rond diverse thema's en zijn muzikaal, socio-cultureel, heemkundig, humoristisch, nostalgisch en sportief.
Hoekje van de voorzitter
Voorzittter Pascale De Meulemeester

Woordje van de voorzitter dec. 2018


Beste vrienden,


Ik durf te stellen dat we het nieuwe werkingsjaar in volle vaart zijn gestart.

Dit was te merken aan jullie zeer talrijke opkomst op de verschillende activiteiten. Dat doet me veel plezier.

We hebben Gentse liedjes uit volle borst meegezongen met de Foefelateurs.

We zijn stil geworden van Alain Remue, hoe hij zijn moeilijke job zo mooi kon verwoorden, we bleven aan zijn lippen hangen.

De popkoning heeft ons vorige maand nog mogen verrassen met zijn bijzondere komische typetjes.

Ook het jaarlijk diner was een geslaagde en gezellige avond in de Brouwerij Schuur, waar we omringd werden door de tentoonstelling van de kunstwerken van Eveline Czerniewski en Kaat Lietanie.

Ik wil hier van de gelegenheid gebruik maken om een speciaal dankwoordje te richten aan de vrijwilligers : Eddy Priau, Francois De Coster, Eric Jorez, Marc Vermeren en Franklin De Smul, voor hun mateloze inzet bij de organisatie van het diner.

Daarnaast vermeld ik ook onze vaste sponsors : Wijnen Lambrecht, Irres, Julie's House en 't Laethems Ros. Dank zij hen allemaal is het opnieuw mogelijk geweest u een mooi diner aan te bieden.

We voorzien voor volgend jaar opnieuw een gevarieerd programma voor elk wat wils.

In februari verwachten we nog eens Lieven Debrauwer dit keer zonder zijn parfums maar met zijn nieuwe voorstelling rond de Hollywood Musicals.

In maart mogen we alweer een gerenommeerd spreker verwelkomen, prof. Wim Distelmans met zijn lezing over een waardig levenseinde. Een aangrijpend maar zeer actueel thema dat ons allen aanbelangt.

In april komt Wim Claeys, de opvolger van Walter De Buck, zijn Gentse liedjes en verhalen brengen.

In mei zal Freya Malfait ons laten kennis maken met het Kunstgebeuren in Latem in de tweede helft van vorige eeuw met uniek beeldmateriaal uit haar archief.

Graag zie ik jullie terug op het LVK nieuwjaarsfeest op dinsdag 8 januari.

De ambiance van de "Koster van Zottegem" heeft me besloten voortaan te spreken van een Nieuwjaarsfeest in plaats van een receptie.

Voor de bowling liefhebbers afspraak op donderdag 10 januari voor de jaarlijkse kampioenenviering met uitreiking van de "Wisselbeker Chris Dupré".

Ik wens ieder van jullie alvast een voorspoedig en gezond 2019 !


Tot binnenkort

Pascale


 
Voor 2019 hebben we al heel wat fraais in de aanbieding.

 
Suggesties zijn uiteraard altijd welkom, aarzel niet ze aan Wilfried, Jan , Nicole of mij door te spelen.